Bøger:
SMAGEN AF RABARBER
De fleste længes efter at kunne bruge de lækre rabarberstilke til kompotter, grød, desserter, kager, saft, vin og meget andet. Rabarber egner sig også godt sammen med fede fisk, kød og søde jordbær. Der findes ca. 70 rabarbersorter i Danmark, nogle bedre end andre.
Skrevet af Inger Vaaben. Kokken Carsten Lunding har medvirket. Mange opskrifter.
128 sider. Indbundet. kr. 188, -
SMAGEN AF CHILI
Dette er bogen om chili!
Dette er en inspirationskilde til at vælge den rette dosering og sort af chili i din madlavning.
Bogen omhandler 40 chilisorter der er forskellige i udseende, smag og styrke. Indeholder mange lækre opskrifter. Indgår i serien " SMAGEN AF"
Skrevet af Lene Tvedegaard.
144 sider. kr. 198,-
SMAGEN AF GRÆSKAR
Denne bog omhandler græskars smag, sundhed, brug og historie.
Der anbefales 20 velsmagende sorter, som kan anvendes til syltning, bagning, sammenkogte retter og meget mere. Få f.eks. en opskrift på Harry Potter juice eller afrikansk græskargryde og meget andet. Indgår i serien "SMAGEN AF"
Skrevet af Maren Korsgaard.
128 sider. kr 188,-
DEN NYE RØDE OM TOMATER
Lene Tvedegaard, Gartneri Toftegaard omtaler, anbefaler og giver anvisninger på dyrkning, sygdomsbekæmpelse, opbevaring m.m. af ca. 100 nye og gamle tomat-sorter. Mange helt nye sorter er fremkommet i de senere år, og de så velsmagende, at de kan tilføre en ret helt fantastiske smagsnuancer.
Skrevet af Lene Tvedegaard
Ca. 160 sider. kr. 198,-
DEN LILLE STÆRKE OM CHILI
Dyrk dine egne chili - det er nemt.
Chili er en fantastisk smagsforstærker og der er mange sorter at vælge imellem. Denne bog har efterhånden status som en klassiker indenfor området. Bogen omhandler dyrkning, sorter, indholdsstoffer, sygdomme, styrker samt
opskrifter.
Skrevet af Lene Tvedegaard
112 sider. kr. 169,-
ØKOHØNS
Bogen til dem der ønsker fritidshønsehold f.eks. i villa- eller byhaven. Indeholder praktisk info omkring mad, hønsehus, rottesikring, sygdomme og racer. Indeholder også en guide til, hvilke høns der er gode æglæggere og hvilke der er gode spise fjerkræ.
Skrevet af Jens Juhl og Sølva Falgren.
140 sider. kr. 198,-
HAVEALMANAK
En årstidsbog, der beskriver måned for måned, hvad der skal gøres i den økologiske have. Her er råd om såning, udplantning, gødskning, pasning, høst mm.
MED OPSKRIFTER og plads til egne notater.
Skrevet af Jens Juhl og Sølva Falgren
Illustreret af Peter Nielsen og Kirsten Tind
155 sider kr.169,-
GIFTIGE PLANTER
Omhandler mere end 100 giftige planter i naturen, haven og i køkkenet og har fine tegninger, der gør
det nemt at identificere planterne.
Henvender sig til både forældre, institutioner,
læger, landmænd, kokke og indeholder både, hvornår man skal søge lægehjælp, samt evt. selvhjælp og forgiftningshistorier fra "det virkelige liv".
Skrevet af Per Mølgaard og lavet i samarbejde med Giftlinien. 352 sider. kr. 350,-
KRYDDERURTER - BOGEN FOR URTEELSKERE
Den mest omfattende krydderurtebog på det danske marked!
Der omtales mere end 300 sorter samt vilde krydderurter. Både indholdstoffer, dyrkning og smag er taget med i dette store værk. Bogen indeholder også indbydende opskrifter fra flere kendte kokke.
Skrevet af Lene Tvedegaard
368 sider. kr. 388,-
DANMARKS TRÆER OG BUSKE
Denne meget grundige og omfattende bog omtaler 170 arter af træer og buske. Foruden kendetegn, historie, udbredelse, voksested og udnyttelse, er der også mere finurlige oplysninger som f.eks. hvilke træer, der er Danmarks ældste, hvor tykke de er, hvor mange km læhegn, der årligt plantes, hvilke arter der er truede samt om selvsåning og plantede træer mv. Bogen er en guldgrubbe af oplysninger. Alle arter er illustreret med flere fotos. Skrevet af forstkandidat Peter Friis Møller og skovrider Henrik Staun. 336 sider. kr. 285.-
SPISELIGE SVAMPE
med lækre svamperetter
Kun et lille antal af alle de svampe, man finder i naturen, er værd at spise, men det er vigtigt at lære dem at kende. I denne lille bog bringes vellignende tegninger af de bedste og vigtigste spisesvampe samt deres evt. giftige dobbeltgængere. Her er også gode opskrifter på en række delikate svamperetter. Peter Nielsen er tegner, forfatter og inkarneret svampejæger.
Skrevet af Peter Nielsen
96 sider, illustreret. kr. 99.-
Kommer i juli
MIT GRØNNE APOTEK
Mange af de planter vi dyrker i haven og indsamler i naturen indeholder stoffer, der kan lindre, forebygge eller måske endda helbrede forskellige lidelser. I denne bog af den kendte urtespecialist Anemette Olesen, beskriver hun hvad de indeholder og hvad planterne kan bruges til. Illustrationer af Kirsten Tind.
Skrevet af Anemette Olesen
96 sider. kr. 99,-
BÆR - VELSMAGENDE VITAMINBOMBER
Frugtforskeren Maren Korsgaard fortæller om ca. 20 gamle og helt nye bærsorter, der kan gro i haven, inklusive deres indhold og anvendelse. Nye sorter er bl.a. blåfrugtet gedeblad (en slags blåbær) og havtorn, den nye superfrugt.
Indeholder lækre opskrifter.
Skrevet af Maren Korsgaard
Illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. Ca. kr. 99,-
SPISELIGE FRUGTER
Det nye nordiske køkken har inspireret til atter at kende naturens planter og bruge dem i maden. Lige netop frugter er noget, vi alle kan være med til at samle, spise og konservere.
Her præsenteres 23 forskellige frugter fra Agern til Tyttebær, der alle kan samles og bruges. Nogle er velkendte, andre er mere ukendte.
Skrevet af Bente Halkjær
96 sider. kr. 99,-
SPISELIGE BLOMSTER
Forfatteren Anemette Olesen, dansk foregangskvinde mht. anvendelse af planter på nye måder, har samlet en buket af viden om velsmagende blomster, man med sindsro kan plukke og sætte tænder i.
Skrevet af Anemette Olesen
Illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. kr. 99,-
ROSER
Havearkitekt Jane Schul skriver rosernes historie og omtaler især de hårdføre rosen-sorter, man vil få mest glæde af at dyrke fremover i det skiftende danske klima.
Skrevet af Jane Schul
Illustreret med fotos, malerier og gamle engelske rose-stik af Alfred Parsons.
96 sider. kr. 99,-
ÆBLER
Der er mange æblesorter at vælge imellem. Nogle sorter passer netop til din have og din smag, men hvilke? Bogen indeholder 24 velsmagende og robuste æblesorter. Lækre opskrifter på bl.a. æbletærter, æblechutney, æble-græskarsuppe, æblelakrids og meget mere.
af Maren Korsgaard
Illustreret af Kirsten Tind
96 sider. kr. 99,-
MYNTE- ET FRISK PUST
Nielsen & Nielsen, krydderurtegartnerne, der bl.a. leverer til restaurant NOMA, skriver om de utallige myntearter og deres brug i mad og drinks. Forord og opskrift af Nikolaj Kirk. Skrevet af Nielsen og Nielsen
Illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. kr. 99,-
KRYDDERSNAPS
Det er sjovt og nemt at lave kryddersnaps. Der skal hverken koges, steges eller brases. Bogen her fortæller om, hvordan du opnår gode resultater med hjemmelavet kryddersnaps. Der fortælles historien om kryddersnapsen og gode opskrifter er også inkluderet.
Illustrationer af Susanne Weitemeyer.
Skrevet af Peter Friis Møller
96 sider. kr. 99,-
Plakater:
Plakaterne er ikke bare illustrative men også lærerige og vil pryde en hver væg.
PLAKAT A2 "HAVETS FISK"
- af Susanne Weitemeyer
PLAKAT A2 "STRANDEN"
- af Susanne Weitemeyer
PLAKAT A2 "SPISELIGE SVAMPE"
- af Peter Nielsen
PLAKAT A2 "GRÆSKAR"
- af Kirsten Tind
Inkluderer kilo, art og sortsnavn
PLAKAT A2 "GIFTIGE PLANTER"
- af Kirsten Tind
Inkluderer planternes giftighed
PLAKAT A2 "GIFTIGE BÆR"
- af Kirsten Tind
Inkluderer bærrenes giftighed.
PLAKAT A2 "CHILI"
- af Anne Hviid Nicolaisen
Inkluderer chiliernes styrker
PLAKAT A2 "ÆBLER"
- af Kirsten Tind
Velegnede sorter til det danske klima
PLAKAT A2 "KRYDDERSNAPS"
- af Susanne Weitemeyer
PLAKAT A2 "KRYDDERURTER"
- af Kirsten Tind
PLAKAT A2 "LÆGEPLANTER"
- af Kirsten Tind
PLAKAT A2 "SPISELIGE BLOMSTER"
- af Kirsten Tind
PLAKAT A2 "ØKOHØNS"
- af Gamle illustrationer
PLAKAT A2 "NORDENS DYR"
- af Peter Nielsen
PLAKAT A2 "GRØNTSAGER SÆDSKIFTE"
- af Kirsten Tind
Kortmapper:
8 forskellige kort med konvelutter kr.85,-
Smedens Have
Udsholtvej 32
3230 Græsted
Tlf.: 51408808
Email: smedenshave@gmail.com