Smedens Lammeretter

Lammeryg med ramsløg til påskebordet

1 lammeryg 

1 påskebryg

20 til 30 ramsløgblade

lidt smør

6 bananskalotteløg

2 kviste rosmarin

salt 

peber

Løsen fileterne en smule fra rygbenet på hver side så der opstår to riller hvori du fordeler ramsløgene på langs. Kom nogle smørklatter i rillerne. 

Gnid ryggen med salt og peber og brun kødet i en bradepande ved 200 grader i 20 minutter. Tilsat herefter det meste af påskebryggen og drik resten. Steg i yderligere 20 minutter. Sluk ovnen og lad kødet stå i ti minutter til. Tag ud, dæk til og lad ryggen hvile i et kvarter. 

Serveres med en "tatziki" lavet på græsk yoghurt, hakkede ramsløg og salt og peber. 


Hertil kan vi godt lide ovnstegte tomater,drysset med selleripersille og en varm speltsalat med feta.

Lammerullepølse med ramsløg

1 lammeslag
salt
peber
løg
ramsløg

Salt slaget, rul det sammen og lad det ligge og trække i 24 timer.
Fold slaget ud dagen efter og dæk med ramsløgblade, hakkede løg og friskkværnet peber. Rul sammen og snør med rullepølsesnor.

Kog i vand med boullion, et par halve løg og lidt hele peberkorn, ved svag varme i fem kvarter.
Køl af i lagen, til det har stuetemperatur. Læg i press, evt i en rugbrødform med noget tungt oven på.

Skønt på groft surdejsrugbrød med syltede rødbeder.

Vintergryde med lam

1 lammehals
1 lammebov
3 tsk. lammekrydderi
olivenolie
5 store gulerødder
3 løg
1 stor majroe
2 pastinak
1porre
1 1/2 kilo kartofler
bredbladet persille
2 skiver hollandsk honningkage
salt
peber

Skær kødet fra hals og bov og skær det i mindre stykker. Kom det i en skål med et par spiseske olivenolie og vend det sammen med kydderierne. Lad det trække mens du ordner grøntsagerne og skærer dem i tern og porren i ringe.

Varm lidt olie op i en støbejernsgryde. Brun kødet. Kom løgene ved. Efterfølgende pastinak, gulerød, majroe og til sidst kartoflerne. Kom lidt væde ved og lad det småsnurre under låg. Efter en halv time smuldres honningkagen i. Efter endnu 20 min tilsættes porreringene. Check om der væde nok. Smag til med salt og peber.  Server med hakket persille og peberrods æblemos eller æblemostarda.

Hertil en Carl's Special.

Del siden